Dömény Dia

Nemcsak Halloweenra: Duplán tökös muffin

2019. november 01. - Dömény Diána

Sokkal jobban szeretem az őszt, mint a nyarat - több szempontból is. Az egyik okom rá például az, hogy rengeteg színt, ízt és illatot hordoz magában a szeptembertől novemberig tartó időszak. Ilyenkor sokkal szívesebben állok neki egy-egy bonyolultabb receptnek is. A következő, duplán tökös muffiné azonban nem tartozik ezek közé! A kapszlik ezúttal ugyan a Halloween jellemző színeiben tündökölnek, de ez a kis desszert, tulajdonképpen bármely őszi hónapban megállja a helyét a családi asztalon.kollazsok3-01.jpeg

Duplán tökös muffin

(Szilágyi Nóra - Streetkitchen receptje)

Hozzávalók: 300 g liszt, 1 cs sütőpor, 365 g nyers sütőtök, 2 db L-es tojás, 200 g barnacukor, 1 tk só, 120 ml étolaj, fűszerek (pl.: fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg kardamom).

1. Első körben gyorsan összeszitáljuk a száraz alapanyagokat: 300 g liszt, 1 cs sütőpor, 2 tk őrölt fahéj, 1 tk őrölt szerecsendió, 0.5 tk őrölt kardamom, 0.25 tk őrölt gyömbér.

2. A következő lépésben meghámozzuk és lereszeljük a tököt - ebből 365 grammra lesz szükségünk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. 

3. Felütünk 2 db egész tojást, és ehhez hozzámérünk 200 g barnacukrot, majd hozzáadunk 1 tk sót is. Az egészet elkezdjük kihabosítani, majd hozzácsurgatunk még 120 ml olajat. 

 4. A cukros-tojásos-olajos masszához hozzáadjuk a kinyomkodott tököt, végül a lisztes keveréket, és elkeverjük.

5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kis kapszlikba adagoljuk. A tetejüket megszórjuk barnacukorral és durvára vágott tökmaggal. A sütőben a cukor rákaramellizálódik a muffinra, amibe beleragadnak a megpirult tökmagok is. A muffin teteje ropogni fog, míg belül pihe-puha fűszeres, sütőtökös tészta fog rejleni.

dsc_0088-01_1.jpg

dsc_0127-02_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domenydia.blog.hu/api/trackback/id/tr7115275142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása