Szia!
Dömény Dia vagyok. Köszöntelek a blogomon!
Kislánykorom óta szeretek a konyhában tüsténkedni. Első élményeim között szerepel, amikor anyával közösen gyúrtuk a halászlé mellé a tésztát. Mindig kaptam belőle egy darabkát, amit aztán a többivel együtt kifőztünk. A tányérban mindenki felismerte, hogy melyik tészta való tőlem, mert abba mindig őrölt piros paprikát is belegyúrtam, amitől a tészta főzés után rózsaszín lett, meg egy kicsit keserű is, de azért elfogyott.
Szeretek sütni. Közelebb is áll hozzám, mint a főzés. A sváb konyha ízélményei, amiket otthonról hoztam, mindig meghatározóak lesznek számomra. Akárcsak a régi családi receptek, mint a zserbó vagy a kígyórétes, hiszen ezeken tanultam meg sütni. Azon az elven vagyok, hogy az alapokat nem egy idegen konyha receptjein keresztül kell elsajátítani, hanem azokon, amiken felnőttünk.
Kedvenceim a torták, de tulajdonképpen bármit szívesen készítek, aminek tésztája van. Aprósütemények, piték, kelt tészták. Mindegyikért rajongok. Szeretek fotózni is. Ez csak az elmúlt néhány évben vált az egyik legnagyobb kattanásommá.