Dömény Dia

Legegyszerűbb opció a fánkszezonra: Túrófánk

2020. január 25. - Dömény Diána

Fánkot sütni nem annyira szeretünk. Most viszont megmutatom nektek az én gyerekkori kedvencemet, azt a pihe-puha, omlós, mégsem túl édes túrófánkot, ami egyben a legeslegegyszerűbb opciót is jelenti a fánkszezonra. Mi fahéjas porcukorba szoktuk forgatni, de lekvárba, vagy  csokoládés mogyorókrémbe is tunkolhatjátok. A tésztáját ráadásul már előző este begyúrhatjátok, később aztán bármikor előkaphatjátok, hogy friss fánkokat süssetek belőle.2020_013-01.jpeg

Túrófánk

(Papikné Veress Andrea - Aranytepsi receptje)

   A túrófánk hozzávalói, rögtön dupla adagban: 240 g finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 csipetnyi só, 500 g finom, vagy áttört túró, 2 kisebb tojás, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek kristálycukor, és olaj a sütéshez.

   1. A lisztet a sütőporral és a sóval egy tálba összeszitálom.

   2. A túrót egy villa segítségével kicsit átnyomkodom - ha viszont nagyobb szemű, durvább túrót szereztem be, egy krumplinyomó segítségével át szoktam törni.

   3. A túróhoz ezután hozzáadom az egész tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Én ilyenkor szeretek még egy kis citromhéjat is belereszelni. Az egészet alaposan eldolgozom.

   4. A túrós keverékhez hozzáöntöm a liszteset, és az egészet összegyúrom. Frissen tartó fóliába csomagolom, és min. 1 órára a hűtőbe teszem.

   5. A tésztából diónyi golyókat formázok. Közben felhevítem az olajat. Érdemes bő olajban sütni, mert a fánkok maguktól meg tudnak fordulni, és nekünk csak a kiszedésnél kell odaállnunk mellé. A túrófánkot aranybarnára sütöm, és fahéjas porcukorba forgatom.dsc_0166-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://domenydia.blog.hu/api/trackback/id/tr6015426664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urancityhero 2020.01.26. 22:17:27

nagyon jó, meg fogom csinálni!
süti beállítások módosítása